
Alyvuogių aliejus
Jau kelis metus perku tik aukščiausios kokybės, skirtingų poskonių ir intensyvumo aliejų, kurį man rekomenduoja ilgai Ispanijoje gyvenęs draugas Martynas. Nutariau pasidalinti savo geriausiais atradimais ir su jumis. Todėl nuo šiol labiausiai patikę alyvuogių aliejai bus ir Beatos parduotuvėje.
Siūlau išbandyti skirtingų Ispanijoje populiarių alyvuogių veislių ir skonių aliejų. Jie yra puikūs tiek kasdienai, tiek dovanai, nes gero aliejaus butelis tarnauja ilgai ir visada pradžiugina.
Švelnesnių aliejų mėgėjams rekomenduoju „Arbequina“ bei „Hojiblanca“ alyvuogių veisles. Visiems gurmanams neabejotinai patiks itališkų šaknų turintis „Frantoio“ bei Ispanijos Andalūzijos regiono pasididžiavimas – intensyvesni „Picual“ alyvuogių veislės aliejai.
Kaitrios saulės kaitinama Andalūzija dar yra vadinama Ispanijos keptuve. Būtent čia auginami „Picual“ alyvuogių aliejai geriausiai atlaiko karštį ir tinka kepimui. Todėl daug gaminantiems rekomenduoju pigesnį, bet ne ką prastesnį, visiškai prinokusių „Picual“ alyvuogių šalto spaudimo aliejų litriniuose buteliuose.
Filters





